Nålepilering / Diatermi / Frysning

Nålepilering permanent hårborttagning

5 min/250 kr
15 min/350 kr
30 min/500 kr
45 min/650 kr
60 min/800 kr

Diatermi

Borttagning av vårtor, fibrom, solfläckar
Från 600 kr (inkl. ett återbesök)

Frysning

Frysning av vårtor, leverfläckar samt solfläckar med Cryoalfa
Från 750kr (inkl. ett återbesök)

Tänk på att du alltid måste låta en läkare titta på dina fläckar innan du bestämmer dig för att ta bort dem hos Hudmakeriet!

Vad är diatermi/epilering?

Vid behandlingen förs en tunn nål ner i hårsäcken. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen. Behandlingen tar lite tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig: Eftersom håret växer i olika växtfaser, (tillväxtfas, vilofas, övergångsfas ) så kan det hända att man kan få bränna samma hårsäck mer än en gång eftersom håret måste vara i tilväxtfasen för att hårsäcken skall kunna koaguleras.

Detta är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät, till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn , mage och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat. Diatermi har under många år visat sig vara en bra och effektiv metod att ta bort alla typer av hår permanent (hårborttaging med IPL och Laser är inte alltid effektiv hårborttagning eftersom den inte fungerar på alla hårtyper, fungerar endast på pigmenterade hår, ipl kan inte heller användas på de som har solat eller har en mörkare hudtyp, då det finns risk att det befintliga pigmentet i huden blir mål för ipl-ljuset och kan därmed förstöras permanent). Diatermi kan användas på både tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån oberoende av färg eller hudtyp. Tiden som det tar för ett hårstrå att börja växa tills det dör av och ramlar varierar väldigt mycket beroende på vart det är på kroppen. T.ex. håret på huvudet kan växa upp till 7 år medan ögonbryn eller ögonfransars hårstrån slutför cykeln inom bara några veckor! När håret är i sin tillväxtfas (växtfas-anagen fas) är behandlingen mest effektiv.

En mycket tunn nål, som är kopplad till en diatermi apparat förs ner i hårsäcken och värmen som skapas av växelströmmen koagulerar/förstör sedan hårroten permanent så att håret inte kan växa tillbaka igen. Dock så befinner sig inte alla hårstrån i den ”växande fasen” vid tidpunkten av behandling och vissa hårstrån kommer sannolikt att vara i deras ”övergångs fas” (katagen fas) eller i ”vilande fasen (telogen fas), vilket gör att behandlingen bör upprepas var 2-4 vecka för att behandlingen skall bli så effektiv som möjligt, och för att hårstrået inte skall hinna gå till övergångsfas innan det hinner brännas igen. Vid mycket hårväxt kan man dela upp epilerigen i olika områden i ansiktet och göra överlappande behandlingar på olikaområden.

Hur lång tid tar det innan hårväxten försvinner?

Detta är väldigt induviduellt, och det går inte att säga hur lång tid det kommer att ta. Det beror på hur tätt man går och epilerar samt hur mycket hår det finns att epilera osv. Under tiden man går på epilation skall man inte rycka bort hårstrån själv hemma då den ökade cirkulationen i området kan göra att närliggande tunna vellushå kan börja växa. Det är bättre att klippa hårstråna då.

Vad är orsaken till ökad hårväxt?

Orsakerna till ökad hårväxt är många. Nästan alltid så finns det en koppling mellan överproduktion av manliga hormon (androgener) och ”manlig” behåring hos kvinnor. Hirsutism är namnet på det kliniska tillståndet när kvinnor utvecklar manlig behåring i ansikte och på kroppen. Att ha väldigt mycket hår på både kropp och ansikte som kvinna är ofta ofarligt när man talar om den fysiska hälsan, men kan ha allvarliga konsekvenser på den psykiska hälsan. Problemet uppstår ofta vid en hormonrubbning i samband med pubertet, graviditet, klimakteriet eller symptom vid sjukdom.

Biverkningar?

Diatermi kan ge tillfälliga pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Man ska inte utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen. Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos en person med ömtålig hy.

Gör behandlingen ont?

Den upplevda smärtan varierar självklart mellan individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden så som överläpp upplevs ofta som smärtsamma.